Secondelijm vloeibaar

Tube 3 g x 3

Ultrasnelle en sterke superlijm

Secondelijm vloeibaar

Wat is het?

Eigenschappen

  • Ultrasnel en sterk
  • Stroomt tot in de kleinste hoeken en voegen
naar boven

Wat doet het?

Geschikt voor:

Ideaal voor verlijmingen met een klein oppervlak. Lijmt bijna alle vaste en flexibele materialen zoals veel kunststoffen (zoals hard PVC, ABS, PS, Plexiglas®, polycarbonaat (Makrolon®), en fenolharsen (Bakelite®)), porselein, keramiek, leer, metaal, hout, kurk, vilt, doek (controleer eerst de geschiktheid) en rubber. Slechts gedeeltelijk geschikt voor glas (na verloop van tijd wordt de binding broos, waardoor deze verzwakt).

Niet geschikt voor:

Niet geschikt voor PE, PP, siliconenharsen, PTFE, piepschuim®, stoffen en leren kleding.

naar boven

Aan de slag

Voor gebruik:

Verwerkingsomstandigheden

Niet gebruiken bij temperaturen onder +10 °C. De lijm reageert het beste bij een luchtvochtigheid van 50-70%.

Oppervlakten eisen

De te lijmen oppervlakken moeten schoon, droog, stof- en vetvrij zijn en exact passen.

Voorbehandeling oppervlakken

Eventueel stof, olie, vet, was of scheidingsmiddel dient grondig te worden verwijderd van de aan elkaar te plakken oppervlakken. De beste manier om dit te bereiken is door de onderdelen een aantal keer in te wrijven met geschikte oplosmiddelen, zoals aceton (indien geschikt voor het materiaal – controleer dit eerst!). Voor metalen en metaallegeringen is het meestal voldoende om het oppervlak op te ruwen met schuurpapier of door te slijpen of te borstelen.

Tijdens gebruik:

Gebruiksaanwijzing

1. Om het membraan te doorboren, draait u de dop stevig met de klok mee op de tube. Tip: druk niet op de tube tijdens het piercen. 2. Draai de dop los om de applicator te onthullen. Breng de lijm direct vanuit de tube, met behulp van de spuitmond, zo dun mogelijk op één kant aan (te veel lijm vertraagt het uithardingsproces aanzienlijk). Druk de onderdelen direct tegen elkaar. Reinig het mondstuk na gebruik met een droge tissue en plaats de dop terug.

Advies

Bij het verlijmen bij lage luchtvochtigheid kan de uithardingstijd worden verkort door kort op een van de te monteren onderdelen te ademen. De beste lijmresultaten worden bereikt bij kamertemperatuur.

Aandachtspunten

Bevat cyanoacrylaat. Bindt huid en oogleden in seconden aan elkaar. Als het product in contact komt met de ogen, spoel dan onmiddellijk met veel water en zoek medisch advies. Bij contact met de huid kan de lijm worden opgelost door deze in een warm sopje te weken. Breng vervolgens een huidcrème aan. Kan irritatie van de luchtwegen veroorzaken. Vermijd het inademen van dampen. Buiten het bereik van kinderen houden.

Na gebruik:

Vlekken/resten

Veeg overtollige lijm direct af met een droge doek. Na uitharding zijn lijmresten zeer moeilijk te verwijderen. Aceton lost lijm maar zeer langzaam op (controleer eerst de geschiktheid).

Opslagcondities

  • 105 / 5,000
  • Translation results
  • Op een droge, koele, vorstvrije plaats bewaren. Bewaring beneden +5 °C (in koelkast) zorgt voor maximale houdbaarheid.
naar boven